WhatsApp
Telefon

Başvuru & Bilgi

ÜCRETSİZ BAŞVURU

Konya Cast Ajans

Reklam filmi, dizi, sinema filmi gibi yapımlarda rol alan oyuncuların bir arada bulunduğu ajansların genel adına cast ajans denir. İngilizcesi "Cast agency" dir. Buradaki "Cast" "oyuncu" anlamına gelen "casting" in kısaltılmışıdır.İngilizcesi "agency" olan ajansın anlamı ise, "aracı kurum, aracı olan" anlamına gelir. Kaba bir tabir ile cast ajans (oyuncu aracısı, oyuncuya aracı olan) gibi anlamlar çıkartılabilir.           

Cast ajans, televizyon ve medya sektörünün göstermiş olduğu gelişim sayesinde bu sektörün önemli bir parçası haline gelmeyi başarmıştır. Yapımcı şirketler, üzerinde çalıştıkları projelerde yeni yüzlere olan ihtiyacını karşılayabilmek için Cast ajansları ile işbirliği yapmak zorundadır. Bu zorunluluk ise oyunculuk yeteneği olduğunu düşünen adayların, Cast ajanslarına hayallerine kavuşmak için başvurmalarını sağlamakta ve Cast ajansları da kendilerine yapılan başvurular arasından gerçekten yetenekli olan oyuncuları seçerek yapımcı şirketlere yönlendirmektedir. Cast ajansı tarafından bir yapımcı şirkete yönlendirilmişseniz heyecan yapmanıza gerek yoktur. Çünkü Cast ajansı tarafından seçilmeniz oyunculuk alanında gerçekten yetenekli olduğunuzu gösterir ki bu durumda size düşen yapımcı şirket tarafından verilen rolde kendinizi en iyi şekilde ifade etmenizdir. Bunun içinde yapacağınız tek şey kendinizi kasmadan doğal olmanızdır. Unutmayın ki hiçbir şey sizi doğal halinizden daha iyi yansıtamaz.

            Yapımcı şirketler, Cast ajanslarından oyuncu talep ederken tek tip fiziki özellik yerine çeşitliliğe önem vermektedir. Çünkü yapımcı şirketler, üzerinde çalıştıkları projelerinde çeşitli fiziki tiplerde oyunculara ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durum karşısında Cast ajansları da aday havuzlarında fiziki özelliklere önem vermemektedir. Bu nedenle bozuk bir fiziğe sahip olsanız dahi Cast ajanslarına başvuru yapmayı ihmal etmeyin. Oyunculuğunuzun ilk aşamalarında büyük ihtimalle yan rollerde oynayacağınız için başrol oyuncularının gölgesinde kalabilirsiniz. Ancak çok çalışarak ve azimli olarak bu durumun üstesinden gelebilir ve geleceğin parlayan yıldızı olabilirsiniz. Bir projede, tüm kurgunun başrol oyuncusu etrafında dönmediğini ve yan oyuncularında projenin başarıya ulaşmasında etkili olduğunu daima hatırınızda tutarsanız moralinizin yüksek olmasını sağlarsınız.

            Cast ajanslarına başvuru yaptığınız zaman kendinizi reytingi yüksek dizilerde rol alacağım diye sınırlamazsanız diğer projelerde görev aldığınız zaman motivasyonunuz bozulmaz ve kendinizi rolünüze daha iyi vereceğiniz için kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz. Unutmayın ki zirveye başarı basamakları teker teker çıkılarak varılır. Cast ajansına başvuru yaptığınız andan itibaren sevdiğiniz bir mesleği yapmaya da ilk adımı atmış olursunuz. Sevdiğiniz oyunculuk mesleğini yapmanızda ise Cast ajanslarının sizlere sunacağı imkanların en önemli faktör olduğunu unutmayın ve alanında deneyimli olan en iyi Cast ajansları ile çalışmaya özen gösterin.          

Yorumlar

Yorum Ekle

Zorunlu Alan *